Tranzactii viitoare

Tranzactiile viitoare se refera la cheltuielile previzionate pentru luna curenta. Pentru setarea acestora selecteaza butonul “Tranzactii viitoare” din meniul “Cheltuieli viitoare”.

Acesta functie iti permite:

  • Vizualizarea platilor repetitive programate si a platilor programate in viitor
  • Vizualizarea platilor cu cardul care au fost realizate insa nu au fost inca decontate si drept urmare nu apar inca in istoricul cheltuielilor

Desi de cele mai multe ori aceste plati se deconteaza, exista anumite cazuri in care operatiunea reprezinta doar o blocare temporara a banilor in cont si urmeaza sa fie deblocate. Avand in vedere functionarea sistemelor de carduri, in general, aceste plati vor fi evidentiate aici si doar dupa decontare vor fi trecute in partea de istoric si de analiza a cheltuielilor.

  • Estimarea automata facuta de Asistentul meu financiar Click 24 Banking pe baza cheltuielilor tale din trecut

Urmareste demo-ul:

image

Cheltuielile estimate sunt estimarile facute de Asistentul meu financiar pe baza istoricului cheltuielilor tale din lunile trecute. Acestea influenteaza si apar direct in “Tranzactii viitoare” doar daca sunt acceptate de catre tine in prealabil.

Astfel, in tabul “Cheltuieli viitoare estimate”, ai posibilitatea de a accepta anumite cheltuieli pe care consideri ca le vei avea de realizat si care au fost estimate si propuse.

De asemenea, ai posibilitatea de a refuza propuneri de cheltuieli estimate si posibilitatea de a le lasa pentru mai tarziu.

Pentru a te putea baza in deciziile tale de cumparare pe “Suma disponibila pentru cheltuit”, aceasta trebuie sa fie cat mai precisa. Daca doresti sa introduci manual unele plati pe care stii cu siguranta ca trebuie sa le efectuezi (spre exemplu, stii ca pana la sfarsitul lunii va trebui sa iti ridici masina de la service si sa platesti factura pentru reparatii) atunci ai la dispozitie optiunea “Adauga cheltuiala manuala in viitor”.

Platile manuale in viitor si cele estimate reprezinta o sectiune administrata manual de catre tine in masura in care doresti sa faci acest lucru. De exemplu, daca ai doua plati de realizat in data de 21, una manuala in viitor si cealalta estimata si folosesti Asistentul meu financiar pe 25, atunci acestea vor fi in continuare luate in considerare in calculul “Sumei disponibile de cheltuit” doar in cazul in care nu ai schimbat manual statusul din “In asteptare” in “Platit”.