Glosar de termeni bancari

Cont virtual – reprezinta acele conturi administrate manual care iti permit adaugarea in analiza cheltuielilor tale a acelor cheltuieli ce nu au fost realizate cu cardul BCR (platile facute in numerar, cheltuielile altor membri ai familiei tale din conturi de la BCR sau de la alte banci, cheltuielile efectuate din conturile tale de la alte banci).

Balanta curenta – reprezinta suma soldurilor disponibile in conturile curente (echivalent in lei) pentru ziua precedenta. Aceasta nu include: sumele detinute in depozite sau alte instrumente de economisire, descoperitul de cont, limita disponibila pe cardul de credit.

Tranzactie viitoare – reprezinta orice tranzactie estimata pentru luna curenta sau alt interval de timp ales de tine.

Disponibil previzionat – reprezinta diferenta dintre balanta curenta si tranzactiile viitoare estimate sau suma de bani ramasa de cheltuit pentru luna in curs.

Cont curent – reprezinta contul deschis la o banca de catre o institutie, persoana fizica sau juridica care permite efectuarea unui numar de operatiuni.

Buget lunar - reprezinta totalitatea veniturilor si cheltuielilor previzionate pentru o anumita perioada.

Standing order – reprezinta plati repetitive, in RON, intra si interbancare, ce pot fi efectuate de catre banca prin initierea de ordine de plata programate cu ciclicitate.

Debit direct – reprezinta o metoda de plata rapida a facturilor a caror valoare este variabila de la luna la luna.