Modalitatea de vizualizare a cheltuielilor

Cheltuielile se definesc ca orice iesire prin care achiti servicii sau produse de consum. O operatiune de transfer intre doua conturi propri nu este o cheltuiala. De aceea, Asistentul meu financiar iti afiseaza analiza pe toate tipurile de conturi pe care le detii la BCR (conturi curente, conturi de economisire si depozite, card de credit).

Valuta in care sunt prezentate toate cheltuielile adunate pe categorii este Leu. Daca ai conturi curente in Euro sau Dolari si ai realizat cheltuieli in aceste valute atunci reprezentarea lor va fi in Lei la cursul BNR.

Standard este afisat graficul Diagrama radiala (tip ‘pie’) ce surprinde valoarea cheltuielilor in procente si suma cheltuielilor per categorie pentru perioada selectata.

Poti schimba graficul la nivel de subcategorie prin selectarea partii din grafic corespunzatoare unei categorii sau prin selectarea din legenda.

Pentru a privi informatiile legate de cheltuieli comparativ intre anumite perioade de timp poti schimba modul de afisare in Arie sau Bare. Astfel vei putea vizualiza comparatii intre cat ai cheltuit in luna martie pe Alimentatie si servire si cat ai cheltuit in luna aprilie.

Perioada pentru care este afisata impartirea cheltuielilor in categorii este setata automat pentru 90 de zile. Pentru schimbarea acesteia acceseaza “schimba intervalul de timp” sau “Optiuni filtru”. De acolo vei putea sa selectezi o perioada favorita care sa fie afisata automat ori de cate ori accesezi Asistentul meu Financiar (inclusiv graficul din Prima pagina cu lista de conturi).

Pentru vizualizarea nivelului total al veniturilor si cheltuielilor in acelasi grafic selecteaza butonul “Venituri si Cheltuieli” din stanga sus a graficului. Pentru revenire, in functie de optiunea dorita, selecteaza butonul “cheltuieli” sau “venituri” din legenda graficului sau culoarea corespunzatoare optiunii din grafic.

Deci, alaturi de cheltuieli, si veniturile sunt evidentiate grupat si poti face usor comparatie intre ce venituri ai avut intr-o perioada si ce cheltuieli ai efectuat in acea perioada.

Sub graficul principal din pagina ai la dispozitie 4 modalitati de afisare a tranzactiilor ce iti ofera mai multe perspective asupra cheltuielilor din perioada selectata.

Standard sunt afisate intr-o lista cheltuielile cuprinse in graficul afisat in partea de sus a paginii. Daca navighezi la nivelul de subcategorii atunci in mod automat in lista vor ramane doar tranzactiile din acele subcategorii. Intotdeauna graficul principal si zona de sub grafic sunt corelate.

Selectarea fiecarei tranzactii din lista iti permite vizualizarea detaliilor tranzactiei: contul, detaliile operatiunii, suma in valuta originala, tipul tranzactiei, canalul.

Pentru a putea considera utila vizualizarea tranzactiilor pe zile, ai la dispozitie alte trei optiuni de vizualizare:

- Vizualizare in calendar. Permite vizualizarea cheltuielilor si a veniturilor pe zile intr-un calendar.

-Vizualizare dupa partener. Permite vizualizarea nivelului cheltuielilor si a veniturilor pentru fiecare partener in parte catre care ai efectuat plati sau ai primit bani. Dimensiunea numelui partenerului este direct proportional cu suma operatiunilor catre acel partener.

-Varfuri cheltuieli la nivel de zi. Permite vizualizarea sumei totale cheltuita in fiecare zi din perioada selectata astfel incat sa identifici zilele in care ai avut cele mai mari cheltuieli. Prin selectarea zilei vei observa o lista cu toate cheltuielile din acea zi.