Explicarea gruparii cheltuielilor in categorii si subcategorii

Accesand submeniul “Analiza cheltuieli” din meniul “Cheltuieli realizate”, poti vizualiza cheltuielile tale grupate automat in categorii si subcategorii de catre Asistentul meu financiar pentru o prezentare simpla si sugestiva. Acest lucru te ajuta sa vezi pe ce iti cheltuiesti banii intr-o anumita perioada. Cu totii avem cheltuieli pentru locuinta, pentru mancare sau pentru sanatate.

Explicarea gruparii cheltuielilor in categorii si subcategorii

Categoriile sub care sunt grupate cheltuielile sunt:

Fiecare categorie are mai multe subcategorii asignate in care sunt grupate cheltuielile.

De exemplu, pentru Locuinta si facturi, am definit pentru tine urmatoarele subcategorii:

  1. Energie (gaz, curent electric)
  2. Comunicatii (telefon, internet, TV)
  3. Intretinere (apa, salubritate)
  4. Consumabile locuinta
  5. Amenajare, gradina, mobila
  6. Electrocasnice
  7. Chirie
  8. Rata credite imobiliare, ipotecare
  9. Asigurare locuinta
  10. Altele

Categoriile sunt definite sa acopere toate situatiile in care te poti afla in toate etapele vietii: atunci cand nu ai un apartament si platesti chirie sau atunci cand ai o locuinta si este posibil sa ai un credit pentru aceasta sau sa platesti pentru asigurarea ei.

In grafice se vor afisa doar acele categorii in care tu vei avea cheltuieli incadrate, deci in orice moment pentru tine se vor aplica doar acele subcategorii ce ti se potrivesc. Subcategoria Altele o poti folosi pentru incadrarea acelor cheltuieli pentru care nu ai gasit o corespondenta potrivita in subcategoriile definite de noi pentru tine.

Categoriile si subcategoriile nu pot fi definite sau modificate de catre tine.

Prezentarea operatiunilor tale grupate in acest mod te ajuta sa stii care sunt necesitatile tale financiare si cuantumul lor pe fiecare categorie/subcategorie.